Pomidory z pastą

Do pasty można dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Dzięki temu potrawa nabierze orzeźwiającego smaku.
/ 12.11.2007 10:41
Składniki:
- 4 średniej wielkości dojrzałe, ale twarde pomidory
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 ugotowane na twardo żółtka jajek
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
- kilka listków natki pietruszki

Pomidory umyć, każdy przekroić na połowę. Za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ z nasionkami. Tuńczyka  osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Żółtka pokruszyć, utrzeć z tuńczykiem i koncentratem pomidorowym. Przygotowaną pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do szprycki, wycisnąć ozdobnie na połówki pomidorów. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oberwać listki, ozdobić nią pomidory.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)