Paryżankowe serduszka

Z parówek zdjąć folię, następnie przeciąć je na pół, tak aby po odgięciu na zewnątrz utworzyć kształt serca. Końce parówek połączyć wykałaczką i ułożyć na rozgrzanej patelni. Do lekko podsmażonych serduszek wbić jajka i smażyć tak długo, aż się setną. Całość można posypać świeżym szczypiorkiem.
/ 27.05.2013 09:19

Składniki

  • 2 parówki „Paryżanki” klasyczne ZM Pekpol
  • 2 jajka
  • szczypiorek

Paryżankowe serduszka

Sposób przygotowania

Z „Paryżanek” zdjąć folię, następnie przeciąć je na pół, tak aby po odgięciu na zewnątrz utworzyć kształt serca. Końce parówek połączyć wykałaczką i ułożyć na rozgrzanej patelni. Do lekko podsmażonych serduszek wbić jajka i smażyć tak długo, aż się setną. Całość można posypać świeżym szczypiorkiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)