Parówki panierowane z sosem wiosennym

Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
/ 25.09.2013 12:20

Składniki

Parówki:

  • parówki „Paryżanki” ZM Pekpol (opakowanie)
  • ser żółty (3 plasterki)
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej

Sos wiosenny:

  • słodka śmietanka 18% (250ml)
  • koperek (½ pęczka)
  • natka pietruszki (½ pęczka)
  • szczypior (½ pęczka)
  • sól i pieprz do smaku

Parówki panierowane z sosem wiosennym

Sposób przygotowania:

Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.

Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)