Ogórkowe łódeczki Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Jak zrobić ogórkowe łódeczki? Zobacz!

Lekka warzywna przekąska pełna witamin
/ 04.07.2018 12:46
Ogórkowe łódeczki Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Przygotowanie 30 min * 1 porcja – ok. 60 kcal


Składniki na 4 porcje:
- 1 świeży większy lub 2 mniejsze ogórki
- pęczek rzodkiewek
- pół pęczka szczypiorku
- kawałek kalafiora
- 4 łyżki naturalnego jogurtu
- sól
- pieprz



Sposób wykonania:
1. Ogórki opłucz, wytrzyj, przekrój wzdłuż na pół, wytnij miąższ, pozostawiając 5 mm ściankę, lekko posól.

2. Rzodkiewki umyj, odetnij liście. warzywa drobno posiekaj, pokrój opłukany szczypiorek i kalafior oraz wycięty z ogórka miąższ, razem wymieszaj, dodaj jogurt, przypraw do smaku.

3. Z ogórkowych łódeczek wylej wytworzony pod wpływem soli sok, napełnij je warzywami, włóż do lodówki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)