Placuszki serowo-szynkowe najsmaczniejsze i bardzo zdrowe! Kto je spożywa na wadze nie przybywa!
Naleśniki serowo-szynkowe
- 20dag mąki pszennej,
-
3 jaja,
- ¼ l mleka,
- 100ml wody mineralnej,
- ½ łyżeczki soli,
- 25 dag gotowanej szynki,
- 25 dag sera żółtego.
Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:
Etapy przygotowania:
Mąkę wsyp do miski. Jaja połącz z mlekiem, woda mineralną oraz solą. Powoli wlej do mąki. Cały czas mieszaj by nie zrobiły się grudki. Ciasto odstaw na 20 minut. Szynkę i ser pokrój w małą kosteczkę. Smaż naleśniki na patelni (rozgrzana oliwa). Naleśniki po usmażeniu ułóż na natłuszczonych blachach. Na każdym naleśniku ułóż ser i szynkę. Blachy włóż do piekarnika na około 8 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawaj gorące i posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
WYPOWIEDZ SIĘ!