POLECAMY

Naleśniki serowo-szynkowe

Placuszki serowo-szynkowe najsmaczniejsze i bardzo zdrowe! Kto je spożywa na wadze nie przybywa!

Placuszki serowo-szynkowe najsmaczniejsze i bardzo zdrowe! Kto je spożywa na wadze nie przybywa!

Naleśniki serowo-szynkowe

  • 20dag mąki pszennej,
  • 3 jaja,

  • ¼ l mleka,
  • 100ml wody mineralnej,
  • ½ łyżeczki soli,
  • 25 dag gotowanej szynki,
  • 25 dag sera żółtego.

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

Etapy przygotowania:
Mąkę wsyp do miski. Jaja połącz z mlekiem, woda mineralną oraz solą. Powoli wlej do mąki. Cały czas mieszaj by nie zrobiły się grudki. Ciasto odstaw na 20 minut. Szynkę i ser pokrój w małą kosteczkę. Smaż naleśniki na patelni (rozgrzana oliwa). Naleśniki po usmażeniu ułóż na natłuszczonych blachach. Na każdym naleśniku ułóż ser i szynkę. Blachy włóż do piekarnika na około 8 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawaj gorące i posypane posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)