Kruche babeczki z pieczarkami

Efektowna przystawka!
/ 24.04.2008 16:10
Składniki:
Na ciasto:

- 20 dag mąki
- 12 dag masła lub margaryny
Na nadzienie:
- 30 dag pieczarek
- 2 cebulki dymki
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- 2 łyżki oleju

Zagnieść ciasto, włożyć na pół godziny do lodówki, rozwałkować, wylepi foremki, piec na rumiano, ok. 15 minut w 190ºC. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki, obrać i pokroić w piórka cebulę. Rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, podsmażyć, dodać cebulę, smażyć razem, aż się zeszkli, przyprawić, przestudzić. Nałożyć farsz do babeczek, można posypać startym żółtym srrem i wstawić do piekarnika, żeby się rozpuścił, ozdobić natką.
 
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)