Szaszłyki z kurczakiem z grilla

Do szaszłyków możesz dodać swoje ulubione warzywa i przyprawy. Pamiętaj jednak, aby nie grillować zbyt długo szaszłyków z kurczakiem, gdyż mięso stanie się zbyt suche...
Weronika Kwaśniak / 30.04.2012 06:11
Szaszłyki z kurczakiem z grilla fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie - 20 min
1 porcja – ok. 100 kcal


Składniki na 6 porcji szaszłyków z kurczakiem z grilla:

  • 50 dag fileta z kurczaka
  • po pół strąka papryki żółtej i czerwonej
  • pół cukinii
  • pół bakłażana
  • 10 dag pieczarek
  • oregano
  • curry
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przepis na szaszłyki z kurczakiem z grilla:

  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, posyp curry, skrop olejem, wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
  2. Warzywa umyj, wytrzyj. Paprykę pokrój w dużą kostkę, cukinię i bakłażan w grubsze talarki. Kawałki bakłażana podziel dodatkowo na ćwiartki. Pieczarki oczyść.
  3. Na drewniane szpadki do szaszłyków nadziewaj na przemian pieczarki, kawałki mięsa i warzyw. Całość oprósz curry, skrop olejem.
  4. Szaszłyki piecz 15 min., co jakiś czas obracając. Posyp oregano.

Przepis z "Przyjaciółki"


Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/11 miesięcy temu
Te szaszłyki wyglądają pysznie i na pewno tak smakują. Dla mnie bardzo podobnie smakują krewetki, dlatego też je bardzo lubię. Njaczęściej zamawiam w Krakowie z Hurry Up Shrimp . Są super!