Polędwiczki w cieście francuskim - przepis ze zdjęciami krok po kroku

Sprawdź, jak przygotować krok po kroku wiosenne polędwiczki!
Weronika Kwaśniak / 03.06.2014 10:50

Składniki na polędwiczki w cieście francuskim:

  • 2 polędwiczki
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • 10 dag liści szpinaku
  • gałka
  • jajko muszkatołowa
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • łyżka orzeszków pinii
  • sól
  • pieprz

Przepis na polędwiczki w cieście francuskim:

Mięso natrzyj czosnkiem i pieprzem. Końcówki polędwiczek podwiń pod spód, mięso obsmaż na oliwie. Po zdjęciu z patelni oprósz solą. Liście szpinaku przebierz, opłucz, sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą. Odsącz, oprósz gałką muszkatołową.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)