Ryba w galarecie

Potrawa, którą polecamy zwłaszcza osobom dbającym o linię.
Karp w galarecie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Składniki:
- 1 karp 1,2 kg
- włoszczyzna
- 2 cebule
- sól, pieprz
- 2 liście laurowe
- ziele angielskie
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1 białko

Pokrojoną włoszczyznę  zalać 1 l wody, dodać cebulę i przyprawy, gotować 30 min, jarzyny i przyprawy wyjąć, włożyć głowę i kawałki ryby, gotować około 25 min, odcedzić.

Do wywaru wbić ubite białko, zamieszać, zagotować, przecedzić, połączyć z rozpuszczoną żelatyną, zalać rybę, zastudzić.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/13 lat temu
niestety ale niemiałem okazji zdegustować tej potrawy i uważam, że jeżeli mnie pascal zaprosi do siebie to z chęcią przyjmę zaproszenie i moja opinia z pewnością będzie wyższa