Wigilijne krążki rybne dla najmłodszych
Wigilijne krążki rybne dla najmłodszych5 lat temu
Krążki rybne to fantastyczna metoda na przekonanie naszych najmłodszych do ryb. Nikt bowiem nie życzyłby sobie przy wigilijnym stole awantur i wrzasków o jedzenie. Czytaj więcej
Jak przygotować łazanki z makiem?
Jak przygotować łazanki z makiem?5 lat temu
Łazanki z makiem są prostą i smaczną wigilijną potrawą. Równie dobrze będą smakować następnego dnia. Czytaj więcej
Jak przygotować szczupaka z chrzanem?
Jak przygotować szczupaka z chrzanem?5 lat temu
Na szczęście zdobycie dziś szczupaka nie jest niczym skomplikowanym. Mięso tej ryby jest zwarte, ale delikatne. I bardzo sycące. Szczupak to miła odmiana karpiowej tradycji. Zwłaszcza, że ryba ta właśnie z chrzanem przed wojną często gościła na polskich stołach wigilijnych. Czytaj więcej
Jak zrobić wigilijny kulebiak z rybą?
Jak zrobić wigilijny kulebiak z rybą?5 lat temu
Ten kulebiak z rybą to rodzaj wielkiego pieroga na cieście francuskim. Czytaj więcej
Jak zrobić zupę grzybową na barszczu?
Jak zrobić zupę grzybową na barszczu?5 lat temu
Przedwojenna wigilia na wsi to czas prawdziwej harmonii ludzi i zwierząt, czas, kiedy wszyscy w końcu mogli się porządnie najeść. Choć menu było skromne, to jednak nikt nie wstawał od stołu głodny. Przykładem wiejskiej potrawy wigilijnej jest zupa grzybowa na barszczu. Czytaj więcej
Jak zrobić kapustę kiszoną z grzybami?
Jak zrobić kapustę kiszoną z grzybami?5 lat temu
Przepisów na to danie znajdziecie zapewne wiele, ale jest pewien sposób, który sprawia, że kapusta z grzybami nabiera delikatnego smaku. Czytaj więcej
Jak przygotować czerwoną kapustę?
Jak przygotować czerwoną kapustę?5 lat temu
Nie tylko biała, ale i czerwona kapusta gości na wigilijnych stołach. Jak należy ją przyrządzać? Czytaj więcej
Jak przygotować wigilię wiejską?
Jak przygotować wigilię wiejską?5 lat temu
Wieś spokojna, wieś wesoła… Choć polska wieś to coś więcej niż cytat z literatury, bywa właśnie taka – piękna. A wiejska wigilia może być naprawdę magiczna. Czytaj więcej
Jak przygotować piernik na Boże Narodzenie?
Jak przygotować piernik na Boże Narodzenie?5 lat temu
Nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez piernika. A skoro piernik – to tylko toruński! Czytaj więcej
Pyszny likier pomarańczowy: przepis, który zawsze się udaje
Pyszny likier pomarańczowy: przepis, który zawsze się udaje5 lat temu
Uwertura, czyli rozpoczęcie. Likier pomarańczowy zwykle przygotowuje się na tyle wcześniej, aby móc podać go w święta przed lub w trakcie wigilijnej kolacji. Jego wykonanie jest bardzo proste, a smak wyrazisty, intensywny i słodko-kwaśny. W tradycyjnej recepturze używa się jedynie kilku składników. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA