Jak piec banany?
Jak piec banany?15 lat temu
Gdy już kompletnie nie masz sił na robienie czegokolwiek w kuchni, ale jesteś trochę głodna – to sięgnij po banana. Zanim go jednak otworzysz, wpierw otwórz coś innego… Czytaj więcej
Jak smażyć kapary?
Jak smażyć kapary?15 lat temu
Kapary to solone i marynowane pąki krzewów kaparowych. W większości przypadków pełnią funkcję pikantnych i słonych nut smakowych w sałatkach, sosach maślanych lub sosach vinaigrette. Ale kapary świetnie smakują również, gdy się je usmaży. Czytaj więcej
Przed grillowaniem doprowadź mięso do temperatury pokojowej
Przed grillowaniem doprowadź mięso do temperatury pokojowej15 lat temu
Ten sam kawałek mięsa wyjęty prosto z lodówki i ogrzany do temperatury pokojowej usmaży się w różnym czasie. Inaczej będzie też smakować. Czytaj więcej
Jak smażyć hamburgery?
Jak smażyć hamburgery?15 lat temu
Jeśli raz na jakiś czas zrobisz domowe hamburgery, twoja rodzina i goście będą szczerze zachwyceni. Domowe hamburgery bowiem, w Małopolsce nazywane krakowską bułką, to kulinarny evergreen. Czytaj więcej
Smażenie w głębokim tłuszczu – ważne rady
Smażenie w głębokim tłuszczu – ważne rady15 lat temu
Oto kilka ważnych porad dotyczących smażenia w głębokim tłuszczu. Czytaj więcej
Jak smażyć pomidory na oliwie?
Jak smażyć pomidory na oliwie?15 lat temu
Znacie film „Smażone, zielone pomidory”? To wspaniała historia o sile damskich charakterów, poszukiwaniu własnej tożsamości i smaku amerykańskiej kuchni. Czy chcecie poznać ich tajemnicę? Czytaj więcej
Jak smażyć cebulę z czosnkiem?
Jak smażyć cebulę z czosnkiem?15 lat temu
Aby pisać i czytać, najpierw trzeba nauczyć się liter. Aby startować w wyścigach kolarskich, najpierw trzeba wiedzieć, jak złapać równowagę na rowerze. A aby ugotować dobrą potrawę, najpierw trzeba dowiedzieć się, od jakich podstaw zależy dobry smak! Czytaj więcej
Jak smażyć omlety?
Jak smażyć omlety?15 lat temu
Omlet może być prosty jak jajecznica i wykwintny jak francuska kuchnia. Może też mieć tyle tajemnic, co Mata Haari, i stać się oczywisty jak abecadło. Wszystko zależy od twojej wyobraźni. Czytaj więcej
Ciasto do głębokiego smażenia
Ciasto do głębokiego smażenia15 lat temu
Nawet jeśli nie szata zdobi tego, kogo okrywa, to w przypadku smażonych w głębokim oleju pasków mięsa powiedzenie to może okazać się nieprawdą. Dlaczego? Bo ich szatą jest pyszne ciasto! Czytaj więcej
Jak zrobić idealną jajecznicę?
Jak zrobić idealną jajecznicę?15 lat temu
Jajecznica jajecznicy nierówna. Nie wystarczy wrzucić kilku jajek na patelnię, pomieszać i poczekać, aż się zetną. Przecież nie chodzi tylko o to, aby zaspokoić poranny głód. Bo jeśli przy okazji możemy zaserwować sobie odrobinę prawdziwej przyjemności, to dlaczego rezygnować z naprawdę udanego początku dnia? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.