Pasta jajeczna z twarożkiem

Zawiń w plasterki szynki, a otrzymasz super przystawkę

Składniki:
- 4 jajka
- 15 dag twarożku homogenizowanego lub granulowanego wiejskiego
- 8 plastrów szynki
- dymka ze szczypiorem
- sól
- pieprz
- papryka

Sposób wykonania:
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przestudzić, drobno posiekać, wymieszać z twarożkiem.

2. Dodać umytą i posiekaną dymkę ze szczypiorem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Rozłożyć plasterki szynki jednakowej wielkości (najlepiej konserwowej), na każdym położyć porcję pasty, zwinąć, można związać szczypiorem l posypać drobno posiekaną papryką albo pomidorem.
SKOMENTUJ (0)
Pasta jajeczna - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)