POLECAMY

Faszerowane łódeczki

Cenne składniki są tuż pod skórką, dlatego nie obierajmy młodych ziemniaków.

Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 1/2 pęczka włoszczyzny
- 1 czerwona cebula
- pół puszki groszku
- 4 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- kiszony ogórek
- papryka
- natka

Ziemniaki starannie wyszorować szczoteczką, ugotować w łupinach, lekko przestudzić, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć, pozostawiając centymetrową ściankę. Oczyścić i ugotować włoszczyznę, posiekać razem z cebulą i kiszonym ogórkiem oraz miąższem ziemniaka. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem, dodać majonezu, nadziać ziemniaki. Ułożyć je na półmisku, udekorować natką pietruszki i kawałkami czerwonej papryki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)