POLECAMY

Faszerowane awokado

Z twarożkiem

Składniki:
- 2 awokado
- 20 dag serka homogenizowanego
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- ząbek czosnku
- kilka oliwek nadziewanych papryką
- pół strąka papryki i natka do dekoracji

Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki, łyżeczką wydrążyć część miąższu, pozostawiając półcentrymetrową warstwę przy skórce, obficie skropić sokiem z cytryny. Wyjęty miąższ posiekać, dodać twarożek, roztarty z solą ząbek czosnku, pieprz, sok z cytryny do smaku, utrzeć. Wydrążone awokado napełnić przygotowaną pastą twarożkową, na każdej porcji położyc 2 oliwki, obłożyć paseczkami świeżej papryki, schłodzić w lodówce, wyjąć tuż przed podaniem, ozdobić natką pietruszki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)