POLECAMY

Chrupiące rogaliki z żółtym serem

Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego. Brzegi posmarować białkiem.

Składniki

  • 3 arkusze ciasta francuskiego

    Chrupiące rogaliki z żółtym serem

  • 10 łyżek startego sera Gouda MSM Mońki
  • 1 jajko
  •  

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego. Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta.
 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)