Jajka nadziewane pastą

Prosty i łatwy przepis na pyszną przekąskę

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Przygotowanie 45 min * gotowanie 8–10 min * 1 porcja – ok. 130 kcal

Składniki na 8 porcji:


- 8 jajek
- 25 dag twarogu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 4 łyżki keczupu
- liście sałaty
- natka pietruszki
- pomidor
- pieprz
- sól

Sposób wykonania:

1. Jajka umyj, ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, wyjmij żółtka.

2. Żółtka posiekaj, wymieszaj z twarogiem i koncentratem pomidorowym lub keczupem, utrzyj albo zmiksuj na jednolitą masę. Jeśli masa jest za gęsta, możesz ją rozrzedzić łyżką majonezu lub śmietany, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

3. Połówki białek połóż na półmisku, do rękawa włóż przygotowaną pastę, wyciśnij na jajka w miejscu po wyjętym żółtku rozetki masy, na każdej połóż kawałeczek pomidora. Półmisek wstaw do lodówki, wyjmij przed podaniem na stół.

Przyjaciółka
Oceń artykuł 24 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: