Jajka nadziewane pastą

Prosty i łatwy przepis na pyszną przekąskę

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Przygotowanie 45 min * gotowanie 8–10 min * 1 porcja – ok. 130 kcal

Składniki na 8 porcji:


- 8 jajek
- 25 dag twarogu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 4 łyżki keczupu
- liście sałaty
- natka pietruszki
- pomidor
- pieprz
- sól

Sposób wykonania:

1. Jajka umyj, ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, wyjmij żółtka.

2. Żółtka posiekaj, wymieszaj z twarogiem i koncentratem pomidorowym lub keczupem, utrzyj albo zmiksuj na jednolitą masę. Jeśli masa jest za gęsta, możesz ją rozrzedzić łyżką majonezu lub śmietany, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

3. Połówki białek połóż na półmisku, do rękawa włóż przygotowaną pastę, wyciśnij na jajka w miejscu po wyjętym żółtku rozetki masy, na każdej połóż kawałeczek pomidora. Półmisek wstaw do lodówki, wyjmij przed podaniem na stół.

Oceń 3,83 / 24 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Redakcja poleca
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: