Roladki z łososiem

Łososia możesz zastąpić grubszymi plasterkami wędzonej szynki, a kremowy twarożek pastą jajeczną. Wtedy przystawka zyska zupełnie inny smak.

Roladki z łososiem

Roladki z łososiem

fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 35 min * 1 porcja – ok. 65 kcal

Składniki na 16 porcji:

  • 2 cienkie naleśniki
  • 10 dag kremowego twarożku
  • pół pęczka koperku
  • pół cytryny
  • 15 dag wędzonego łososia w plastrach
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:


  1. Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  2. Każdy naleśnik posmaruj warstwą twarożku, przykryj płatem łososia. Ostrożnie zwiń w dwie roladki.
  3. Naleśniki pokrój na kawałki o wymiarach 3 na 10 cm.
  4. Każdy zepnij wykałaczką.
  5. Każdą roladkę z łososia udekoruj kawałkiem koperku.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Przyjaciółka
Oceń artykuł 10 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Opinie
2014.09.15 15:49
Ania2013.07.05 11:37
To moja ulubina przystawka z łososia
Raport specjalny
Video tygodnia
Gruszki w occie