Parówki w cieście francuskim

Idealne na ciepłą przekąskę

Parówki w cieście

Parówki w cieście

Przygotowanie 10 min * pieczenie 15 min * 1 porcja – ok. 410 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 6 parówek
- 1 jajko
- 6 łyżeczek keczupu lub sosu pomidorowego

Sposób wykonania:
1. Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Pokrój na 6 prostokątów tej samej wielkości. Z parówek zdejmij osłonki. Końce każdej natnij na krzyż. 

2. Białko ubij, odłóż łyżkę, resztę wymieszaj z keczupem. Po łyżeczce jajecznej masy rozsmaruj na każdym kawałku ciasta. Połóż na niej parówkę, zawiń w ciasto.

3. Ciasto na połączeniu posmaruj resztką białka, zlep brzegi. Wierzch posmaruj żółtkiem. Piecz ok. 15 min w 220 st. C.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Przyjaciółka
Oceń artykuł 2 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny