Prowansalskie daube
Prowansalskie daube12 lat temu
Daube to klasyczny gulasz francuskiej Prowansji, mocno rozgrzewający i sycący, dlatego też spożywany głównie zimą. Czytaj więcej
Kukurydza z grilla
Kukurydza z grilla12 lat temu
Kukurydzę zazwyczaj jemy gotowaną, posypaną solą lub posmarowaną masłem. Ale że sezon grillowy w pełni, warto spróbować kukurydzy przyrządzonej na grillu. Smakuje wybornie. Czytaj więcej
Brzoskwinie z grilla
Brzoskwinie z grilla12 lat temu
Oryginalny sposób na podanie owoców, to owoce z grilla. Okazuje się, że na ruszt możemy wrzucać dosłownie wszystko. A grillowane owoce mogą stanowić nietuzinkowy deser, ale także być dodatkiem do niektórych mięsnych potraw z grilla. Czytaj więcej
4 zdrowe przepisy z pełnoziarnistymi produktami
4 zdrowe przepisy z pełnoziarnistymi produktami12 lat temu
Pożegnaj pszenne bułeczki, biały ryż i przerzuć się na pełne ziarno! Zobacz przepisy na bułeczki pełnoziarniste, ciasteczka owsiane, pełnoziarniste spaghetti z sosem pomidorowym i pulpetami, pizzę orkiszową. Czytaj więcej
Piknikowe przekąski na majówkę
Piknikowe przekąski na majówkę12 lat temu
Maj to właśnie idealny miesiąc na piknikowanie. Zabierzcie więc kocyk, okulary przeciwsłoneczne, kosz pełen smakołyków i w drogę na łono natury! Czytaj więcej
Domowy smalec
Domowy smalec12 lat temu
Ktoś by rzekł, że to chłopskie smarowidło, spożywane najczęściej z pajdą chleba, jako zakąska do wódeczki. Ale prawdziwy domowy smalec ze skwarkami, świeżutkim pieczywem i ogórkiem kiszonym podbije również damskie podniebienia. Czytaj więcej
Aromatyczne masła
Aromatyczne masła12 lat temu
Jeżeli znudził ci się tradycyjny smak masła i chciałabyś urozmaicić codzienne kanapki, czy dania obiadowe, wypróbuj masła smakowe. Są bardzo aromatyczne, smaczne, a co najważniejsze w łatwy sposób wykonasz je sama. Czytaj więcej
Jak obrać ananasa?
Jak obrać ananasa?12 lat temu
Ananas to pyszny, słodki owoc tropikalny, który najczęściej spożywamy na surowo lub wyciskamy z niego sok. Jest też świetnym dodatkiem do sałatek oraz mięs. Czytaj więcej
Avgolemono - grecka zupa cytrynowa
Avgolemono - grecka zupa cytrynowa12 lat temu
Avgolemono to zupa na bazie jajek i soku z cytryny. Typowo grecka potrawa, choć zupy i sosy tego typu możemy również znaleźc w kuchni francuskiej, tureckiej, arabskiej i żydowskiej. Czytaj więcej
Zdrowe menu dla całej rodziny
Zdrowe menu dla całej rodziny12 lat temu
Zaplanowanie jadłospisu dla całej rodziny, często wielopokoleniowej, to nie lada wyczyn. Posiłki bowiem powinny być nie tylko smaczne, ale i zdrowe, by dostarczały wszystkich potrzebnych składników odżywczych, zarówno dla dzieci uczących się, osób pracujących umysłowo, fizycznie, jak i osób starszych. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA