Poznajcie sylwetki najwybitniejszych kucharzy: Magda Gessler, Michel Moran, Karol Okrasa, Gordon Ramsay, Pascal Brodnicki, Kurt Scheller, Nigella Lawson.
Czytaj więcej
Suflet pochodzi z Francji, z XVIII wieku, do tej pory uznawane za danie niezwykle eleganckie, ale zarazem trudne i wymagające kunsztu kulinarnego. Przedstawiamy wam przepisy na suflety w dwóch wersjach: suflety na słodko oraz suflety na pikantnie.
Czytaj więcej
Pasztet to ciekawy pomysł nie tylko na świąteczną potrawę. Można go podawać jako danie na ciepło, a także jako przystawkę na zimno. Przyrządzony domowym sposobem da nam pewność, że jest świeży i zdrowy.
Czytaj więcej
Zrobienie bezy wydawałoby się wręcz banalne. Ale doskonale wiedzą ci, którzy piekli, bądź próbowali upiec, że to takie proste wcale nie jest.
Czytaj więcej
Bardzo aromatyczna i mocno rozgrzewająca indyjska zupa z czerwonej soczewicy, składająca się głównie z przypraw, na bazie mleczka kokosowego.
Czytaj więcej
Paella to potrawa, pochodząca z Walencji. To jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych w Hiszpanii. Podawana jest jako danie główne, zazwyczaj na obiad. Jej głównym składnikiem jest ryż z dodatkiem szafranu.
Czytaj więcej
Zobacz nasze pomysły na przyrządzenie polędwiczki wieprzowej. Polędwiczka wieprzowa w sosie z leśnych grzybów, polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym, polędwiczka wieprzowa duszona w cebuli.
Czytaj więcej
Chowder to gęsta zupa rybna lub z owocami morza. Jest to tradycyjna potrawa kuchni anglosaskiej, bardzo popularna także na wschodnim wybrzeżu USA, Australii i Nowej Zelandii.
Czytaj więcej
Czy kochanka może uratować małżeństwo? Paradoksalnie okazuje się, że tak, bo wbrew pozorom bardzo często zdrada powoduje jeszcze więcej cierpienia i bardziej komplikuje nam życie.
Czytaj więcej