Szczaw - kwaśne zdrowie
Szczaw - kwaśne zdrowie12 lat temu
Wszyscy znamy charakterystyczny kwaskowaty smak szczawiu. Wiosna to idealny moment, aby stosować go w kuchni na wiele sposobów, gdyż ma wiele cennych dla naszego zdrowia właściwości. Czytaj więcej
Sałatki z pomidorami
Sałatki z pomidorami12 lat temu
Do Europy przywędrowały z Ameryki Południowej, za sprawą Krzysztofa Kolumba, początkowo wykorzystywane jako roślina ozdobna, z czasem odkryto ich wartości odżywcze i kulinarne. Czytaj więcej
Żeberka po wiedeńsku
Żeberka po wiedeńsku12 lat temu
Pyszne żeberka po wiedeńsku. Soczyste, rozpływające się w ustach. Idealne na grilla z dodatkiem pieczonych ziemniaczków. Czytaj więcej
Młode ziemniaki - dlaczego warto je jeść?
Młode ziemniaki - dlaczego warto je jeść?12 lat temu
Często niedoceniony, omijany szerokim łukiem, a przecież tak pyszny i zdrowy. Czytaj więcej
Sosy do potraw z grilla i nie tylko
Sosy do potraw z grilla i nie tylko12 lat temu
Piękna słoneczna pogoda zachęca nas do grillowania. Na gorący ruszt kładziemy już nie tylko kiełbaski, ale wszystko, co podpowie nam nasza kulinarna fantazja. A uzupełnieniem pysznych potraw z grilla są przeróżne sosy, które wzbogacają smak naszych dań. Czytaj więcej
Oryginalne kostki lodu
Oryginalne kostki lodu12 lat temu
Niezbędne w upalne dni. Doskonale chłodzą nam drinki i napoje. Mogą być również ich efektowną ozdobą. Zobaczcie pomysły na oryginale kostki lodu. Mogą świecić, skrywać drobne niespodzianki, ale przede wszystkim mogą mieć oryginalny kształt. Wystarczy odrobina fantazji. Czytaj więcej
Grillowane gruszki
Grillowane gruszki12 lat temu
Wszyscy, którzy lubią eksperymenty w kuchni powinni wypróbować grillowane owoce. Czytaj więcej
Ziemniaczki z grilla
Ziemniaczki z grilla12 lat temu
Ze skórka lub obrane. Pokrojone na kawałki lub pieczone w całości. Z masełkiem lub wiosennym twarożkiem. Ziemniaki z grilla są pyszne pod każdą postacią. Czytaj więcej
Wątróbka na kilka sposobów
Wątróbka na kilka sposobów12 lat temu
Zobaczcie przepisy, dzięki którym przekonacie się, że wątróbkę można podać w ciekawy sposób, który zasmakuje nawet nawet największym jej przeciwnikom - Wątróbka w sosie z cebulką, tarta z wątróbką, wątróbka z papryką i sezamem, grillowana wątróbka. Czytaj więcej
Prowansalskie daube
Prowansalskie daube12 lat temu
Daube to klasyczny gulasz francuskiej Prowansji, mocno rozgrzewający i sycący, dlatego też spożywany głównie zimą. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA