Urządzamy sypialnię - styl nowoczesny
Urządzamy sypialnię - styl nowoczesny12 lat temu
Sypialnia to twój domowy azyl, miejsce ukojenia, harmonii, intymności. Niezależnie od tego, jaki styl aranżacji wybierzesz - nowoczesny, romantyczny, orientalny, retro, czy zupełną awangardę - to jedno musi być pewne: powinna być jak z marzeń! Czytaj więcej
Pilaw - smaczny sposób na ryż
Pilaw - smaczny sposób na ryż12 lat temu
Pilaw to pochodząca ze Wschodu, z XVI wieku, potrawa na bazie ryżu, z dodatkiem baraniny i ryb smażonych na oliwie lub gotowanych w rosole. Czytaj więcej
Rosół doskonały
Rosół doskonały12 lat temu
Rosół - rzec by można - potrawa banalna. Zna ją każdy i co drugi z nas z pewnością zajada go w niedzielny obiad. Ale idealny rosół - czysty, klarowny, odpowiedni w smaku - ugotować wcale nie jest tak łatwo. Poznajcie zatem tajniki doskonałego rosołu. Czytaj więcej
5 przekąsek, które poprawiają metabolizm
5 przekąsek, które poprawiają metabolizm12 lat temu
Chcesz przyspieszyć metabolizm i sprawić, by działał na jak najwyższych obrotach? Zobacz listę przekąsek, które pomogą Ci poprawić przemianę materii. Na liście znajdziemy z pewnością jogurt naturalny, grejpfruty, jabłka, jajka oraz batony muesli z orzechami. Czytaj więcej
Kopytka, pyzy, pierogi... czyli polskie kluchy
Kopytka, pyzy, pierogi... czyli polskie kluchy12 lat temu
Polska z klusek słynie. Nie ma chyba domu, w którym regularnie nie gościłyby na stole. Nasze kopytka, pierogi, pyzy, czy kluski śląskie są tak pyszne, że z pewnością podbiłyby cały świat. Czytaj więcej
Jak zrobić ciasto ucierane?
Jak zrobić ciasto ucierane?13 lat temu
Ciasto ucierane, zwane inaczej ciastem piaskowym jest jednym z najszybszym w przygotowaniu i najłatwiejszym ciastem. Jest bardzo delikatne, lekko rozpadające się. Wypieka się z niego babki, keksy, ciasta z owocami. Czytaj więcej
Drinki z whisky
Drinki z whisky13 lat temu
Whisky to kojarzony mocno ze Szkocją alkohol powstający z destylacji zacieru zbożowego i poddawany dojrzewaniu w dębowych beczkach. Czytaj więcej
Co w telewizji na święta?
Co w telewizji na święta?13 lat temu
Zobaczmy, co na świąteczne dni proponują najbardziej popularne stacje telewizyjne. Czytaj więcej
Świąteczny bigos
Świąteczny bigos13 lat temu
Bigos to tradycyjna potrawa z kapusty i mięsa, choć popularna również w kuchni litewskiej i białoruskiej, to bez wątpienia można stwierdzić, że jest to jedyne danie polskiej kuchni, które jest naprawdę polskie. Sam Mickiewicz pisał o nim w "Panu Tadeuszu": W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną. Czytaj więcej
Luzowanie drobiu, czyli jak usunąć kości z kurczaka?
Luzowanie drobiu, czyli jak usunąć kości z kurczaka?13 lat temu
Luzowanie drobiu to nic innego, jak usunięcie z niego kości. Jest to niezbędna czynność, jeżeli chcemy przygotować faszerowanego kruczka, indyka czy kaczkę. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA