Jesienne zupy polecają się na stół: 5 fantastycznych przepisów
Jesienne zupy polecają się na stół: 5 fantastycznych przepisów9 miesięcy temu
Jesienne zupy możesz podawać w wersji klasycznej lub lekko pikantnej, z korzennymi przyprawami, świeżym imbirem albo odrobiną papryczki chili. Zupy, które kojarzą się z jesienią, to przede wszystkim: zupa dyniowa, pomidorowa i grzybowa. Możesz jednak przygotować ich znacznie więcej. Czytaj więcej
Niskie iglaki do ogrodu, które warto posadzić - poznaj te niezwykłe gatunki
Niskie iglaki do ogrodu, które warto posadzić - poznaj te niezwykłe gatunki10 miesięcy temu
Niskie iglaki do ogrodu to idealna dekoracja. Są one łatwe w uprawie, a co najważniejsze - piękne przez cały rok. Nadają się więc nawet do ogrodów o małej powierzchni, a także do uprawy na balkonach lub tarasach. Zwykle są także mrozoodporne i zimozielone, dzięki czemu warto posadzić je w ogrodzie. Czytaj więcej
Idealne puree ziemniaczane ze śmietaną i mlekiem - sprawdź nasz przepis
Idealne puree ziemniaczane ze śmietaną i mlekiem - sprawdź nasz przepisrok temu
Puree ziemniaczane ze śmietaną to idealny dodatek do obiadów, a także przekąska w ramach podwieczorku. Puree to nie tylko tłuczone ziemniaki - aby ich konsystencja była idealna, potrzebujesz również mleka lub kwaśnej śmietany, a także masła i przypraw. Zobacz, jak przygotować idealne ziemniaki w kilka chwil. Czytaj więcej
Grillowane szparagi: pomysły na idealną przekąskę na wiosnę i nie tylko
Grillowane szparagi: pomysły na idealną przekąskę na wiosnę i nie tylkorok temu
Grillowane szparagi to świetny pomysł na przekąskę, dodatek do głównego dania, a także samodzielną potrawę. Możesz łączyć ją z grillowanym mięsem, świeżymi, jogurtowymi sosami, a także pieczonymi warzywami. Zobacz nasze pomysły na aromatyczne grillowane szparagi i zaskocz wszystkich. Czytaj więcej
Biała kiełbasa z piekarnika - przepis nie tylko na Wielkanoc
Biała kiełbasa z piekarnika - przepis nie tylko na Wielkanocrok temu
Jak upiec białą kiełbasę, aby była soczysta, pyszna i idealnie wkomponowała się w świąteczny obiad? Pieczona biała kiełbasa na Wielkanoc dobrze smakuje doprawiona majerankiem i czosnkiem. Do pieczenia wybierz surową białą kiełbasę, dokładnie umyj ją i osusz. Czytaj więcej
Rozgrzewające herbaty na długie wieczory. Oto 7 przepisów na pyszną zimową herbatę
Rozgrzewające herbaty na długie wieczory. Oto 7 przepisów na pyszną zimową herbatęrok temu
Herbaty rozgrzewające pomagają przetrwać długie zimowe i jesienne wieczory. Prezentujemy przepisy na najlepsze rozgrzewające herbaty: z lipą, z miodem, imbirem, z rumem i z malinami i cynamonem. Jesienne i zimowe napary herbaciane możesz przygotować z wykorzystaniem herbaty czarnej, zielonej i czerwonej. Czytaj więcej
Regionalne potrawy wigilijne mogą cię bardzo zaskoczyć. Co jada się w Wigilię w różnych regionach Polski?
Regionalne potrawy wigilijne mogą cię bardzo zaskoczyć. Co jada się w Wigilię w różnych regionach Polski?rok temu
Regionalne potrawy wigilijne to nie tylko śledź po kaszubsku. W różnych regionach Polski je się np. kluski z makiem, racuchy oraz strucle drożdżowe. Zobacz, z jakich wigilijnych potraw słyną poszczególne regiony Polski. Sprawdzamy co je się w Wigilię w Wielkopolsce, na Kaszubach, Pomorzu, Śląsku, w polskich górach, na Podlasiu i Mazowszu. Czytaj więcej
Tradycyjna sałatka z zupek chińskich. 3 przepisy na imprezowy hit
Tradycyjna sałatka z zupek chińskich. 3 przepisy na imprezowy hitrok temu
Tradycyjna sałatka z zupek chińskich smakuje naprawdę dobrze. Pyszne sałatki na bazie zupek chińskich robi się bardzo szybko. Najsmaczniejsze są na drugi dzień. Dodaj kolorowe warzywa, by były zdrowsze i treściwe. Czytaj więcej
Golonka z grilla - przepis na soczyste mięso
Golonka z grilla - przepis na soczyste mięso2 lata temu
Golonka z grilla to jeden z grillowych hitów. Jeśli planujesz imprezę, oprócz standardowych kiełbasek i karkówek, warto przygotować coś innego, czym zaskoczysz znajomych. Czytaj więcej
Wątróbka z grilla - prosty przepis na letnie dni
Wątróbka z grilla - prosty przepis na letnie dni2 lata temu
Wątróbka z grilla nie jest popularnym daniem - to duży błąd, bo wątróbka przyrządzona na grillu ma niepowtarzalny smak, zupełnie inny niż w wersji smażonej. Czytaj więcej