Sałatka Waldorf
Sałatka Waldorf11 lat temu
Słynna na całym świecie sałatka z jabłkami, selerem, orzechami i majonezem. Mówią, ze banalna, ale skoro podbiła cały świat, musi być jednak genialna. Czytaj więcej
Jak zrobić sos winegret?
Jak zrobić sos winegret?11 lat temu
Sos winegret to zimny sos do sałatek, przygotowywany na bazie oliwy i octu. Nazwa tego sosu pochodzi od francuskiego słowa vinaigre, co oznacza ocet. Czytaj więcej
Zamiast soli
Zamiast soli11 lat temu
Choć poprawia smak potraw i trudno jest wyobrazić sobie dania bez jej dodatku, to jednak jej spożywanie nie wpływa korzystnie na nasze zdrowie. Czytaj więcej
Masło do ciała - Idealne do zimowej pielęgnacji
Masło do ciała - Idealne do zimowej pielęgnacji11 lat temu
Zimą nasze ciało potrzebuje szczególnej troski, odpowiedniej dawki pielęgnacji. Niskie temperatury na zewnątrz, obniżona wilgotność w pomieszczeniach sprawia, że skóra staje się staje się sucha, szorstka, swędzi i łuszczy się. Czytaj więcej
Halászlé - węgierska zupa rybna
Halászlé - węgierska zupa rybna11 lat temu
Halászlé, czyli zupa rybacka, to tradycyjna węgierska zupa rybna, gotowana z ryb słodkowodnych. Czytaj więcej
Befsztyk Chateaubriand
Befsztyk Chateaubriand11 lat temu
Francuska specjalność, rodzaj grubego befsztyku, który jest wykrajany ze środka polędwicy wołowej, a następnie delikatnie obsmażony. Czytaj więcej
Smaczne propozycje kulinarne z bloga "Agata gotuje"
Smaczne propozycje kulinarne z bloga "Agata gotuje"11 lat temu
Cechuje mnie kulinarny patriotyzm, uwielbiam przyrządzać nasze rodzime dania (...), jestem jednak niemal wszystkożerna i chętnie próbuję specjałów kuchni innych kultur. Są jednak tylko dwie rzeczy, których bym nie zjadła – konina i prosię... Czytaj więcej
Domowa kiszona kapusta
Domowa kiszona kapusta11 lat temu
Kiszona kapusta to nie tylko świetny dodatek do wielu dań, ale także źródło cennych witamin. Warto ją przyrządzić domowym sposobem, bowiem wówczas nie zostanie pozbawiona wartościowych składników odżywczych. Czytaj więcej
Czarny ryż - Dlaczego warto go jeść?
Czarny ryż - Dlaczego warto go jeść?11 lat temu
W ostaniach latach na popularności straciły ziemniaki, coraz częściej zastępujemy je makaronami lub zdrowym ryżem i kaszą. Zwracamy uwagę na to co jemy, świadomie wybierając produkty spożywcze. Czytaj więcej
Jak zrobić sól ziołową?
Jak zrobić sól ziołową?11 lat temu
Sól ziołowa to połączenie różnorodnych ziół i soli. Warto nią zastąpić tradycyjną sól, gdyż jak doskonale wiemy nadmierne solenie nie wpływa korzystnie na nasze zdrowie, powodując nadciśnienie tętnicze, choroby układu krążenia, nerek, obrzęki. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA