Zupa wiosenna

Do garnka z wodą włożyć udko z kostką rosołową. Gotować ok. godziny, zbierając powstałe szumowiny.

Składniki

  • 1 udko z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka

    Zupa wiosenna

  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 4 duże ziemniaki
  • kilka różyczek kalafiora
  • kilka główek brukselki
  • 3/4 szklanki groszku świeżego lub mrożonego
  • śmietana
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz, vegeta
  • koperek

     

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą włożyć udko z kostką rosołową. Gotować ok. godziny, zbierając powstałe szumowiny. Następnie marchewki, pietruszkę, seler pokroić w kostkę, pora w plasterki i dodać do zupy. Gotować razem około 20 min. Ziemniaki obrać umyć, pokroić w kostkę dodać do zupy. następnie dodać brokuły, kalafiora oraz groszek. Gotować do miękkości warzyw, zabielić śmietaną, [przy[prawić do smaku, dodać posiekany koperek.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)