Zupa szparagowa

Międzybrodzki Makaron krajanka gotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie szparagi obieramy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
/ 08.07.2013 11:35

Składniki

  • Międzybrodzki Makaron krajanka (5-jajeczny, z pszenicy durum) – 250 g
  • wiązka białych szparagów
  • woda – 0,75 l
  • sos sojowy – 1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% – 100 ml
  • śmietana kwaśna 18% – 100 ml
  • masło – 1 łyżka
  • mąka – 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku

Zupa szparagowa

Sposób przygotowania

Międzybrodzki Makaron krajanka gotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie szparagi obieramy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.

Część z główką należy wyciągnąć, a doły zmiksować z wodą, w której się gotowały. Następnie przetrzeć przez sito, tak aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy oraz biały pieprz do smaku. Na koniec dodajemy makaron i szparagi z główką.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)