Zupa szczawiowa z jajkiem

Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie. Dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, seler, por. pokrojonego w talarki. Gotujemy około 30 minut.

Składniki

 

 

  • włoszczyzna
  • garść świeżego szczawiu

    Zupa szczawiowa z jajkiem

  • 3 ziemniaki

     

  • 1,5 l wody
  • 2 kostki rosołowe
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • sól, pieprz, vegeta
  • 2 jajka

Sposób przygotowania

Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie. Dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, seler, por. pokrojonego w talarki. Gotujemy około 30 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy pokrojony szczaw i wlewamy śmietanę. Gotujemy około 5 minut. Podajemy z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)