Zupa-krem z pomidorów

Ozdobić śmietaną i listkami bazylii.
 
Składniki
- puszka pomidorów bez skórki
- 1 kostka rosołowa
- kromka chleba
- sól
- pieprz
- ząbek czosnku
- 4 łyżki śmietany
- listki świeżej bazylii do dekoracji

Zagotować ok. 300 ml wody, dodać kostkę rosołową, a kiedy się rozpuści, wrzucić pomidory z puszki wraz z sosem, gotować ok. 5 minut na małym ogniu, przestudzić, przetrzeć przez sito, ponownie zagotować, dodać pokruszony chleb (bez skórki) i posiekany ząbek czosnku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować, przestudzoną zupę-krem rozlać do talerzy, ozdobić śmietaną i listkami bazylii.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 lat temu
zupe mam przetrzec?