POLECAMY

Zupa - krem kalafiorowy

W stawiamy wodę tak około 1,5 litra w zależności od potrzeb i zagotowujemy wrzucamy kostki rosołowe i kalafior, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę.

Składniki

  • pół kalafiora,
  • 1 mała marchewka,
  • biała część pora,
  • kostka rosołowa,
  • 3-5 ziemniaków,
  • natka pietruszki i koperek

Sposób przygotowania

W stawiamy wodę tak około 1,5 litra  w zależności od potrzeb i zagotowujemy wrzucamy kostki rosołowe i kalafior, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Zagotowujemy, a gdy będą miekkie wyjmujemy. Pozostawiamy kilka różyczek kalafiora do dekoracji, a pozostałe warzywka miksujemy. Dodajemy do zupy i mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę i koperek, wkładamy do garnka pozostawione kawałki kalafiora. Możemy dodać troszkę smietany do zupy.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)