Zupa cebulowa z grzankami gotowa w pół godziny - przepis

Zupa cebulowa z winem i grzankami posypanymi serem prosto ze szwajcarskich Alp.
/ 24.01.2013 05:42
Tym razem wyjątkowy międzynarodowy duet – pyszna i efektowna, a niezwykle łatwa do przyrządzenia francuska wersja zupy cebulowej z winem i grzankami posypanymi serem prosto ze szwajcarskich Alp.

Przygotowanie: ok. 30 minut
Porcja ok. 250 kcal

Przepis na 4 porcje:
  • 6 dużych cebul
  • 1 litr bulionu wołowego, może być z kostki
  • łyżka świeżego posiekanego tymianku
  • szklanka białego wina
  • 2 łyżki masła
  • bagietka na grzanki
  • 10 dag startego sera gruyere
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz