Rosół królewski

Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
/ 23.05.2013 12:43

Składniki

  • woda - 2.3 litry
  • Przyprawa w płynie Delikat Knorr
  • wołowina bez kości - 45 dekagramów
  • kura - 15 dekagramów
  • marchew - 10 dekagramów
  • pietruszka - 10 dekagramów
  • seler - 15 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • wątróbka drobiowa - 10 dekagramów
  • natka pietruszki
  • pieprz

Rosół królewski

Sposób przygotowania

Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.

Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.

Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.

Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.

Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.

Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Rosół królewski podawaj z kluskami francuskimi.

Przepis rosół królewski pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)