Krem z selera naciowego

Seler i pomidor umyć. Seler drobno posiekać, wrzucić do gotującego się bulionu ...
/ 13.11.2007 12:46

Składniki

  • 250 g selera naciowego,

  • 100 ml (pół szklanki) bulionu warzywnego,
  • 1/4 małego pomidora,
  • 50 ml jogurtu naturalnego bez cukru,
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

Seler i pomidor umyć. Seler drobno posiekać, wrzucić do gotującego się bulionu i gotować ok. 15 minut. Z ugotowanego selera odłożyć 1 łyżkę, resztę zmiksować. Dodać jogurt i zagotować, zagęścić mąką ziemniaczaną i zagotować jeszcze raz. Następnie dodać sól i pieprz i odłożoną łyżkę selera. Zupę podać z ćwiartką pomidora.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)