Krem z pomidorów

Zeszklić cebulę, pokrojoną w kostkę, dodać obrane ze skórki, pozbawione pestek i pokrojone...
/ 02.06.2008 23:26

 Składniki

  • 3 średnie pomidory,

  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego bez cukru

Sposób przygotowania

Zeszklić cebulę, pokrojoną w kostkę, dodać obrane ze skórki, pozbawione pestek i pokrojone
w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2 szklanki wody i gotować przez 20 minut. Następnie zupę zmiksować kilka sekund. Ponownie zupę podgrzać na małym ogniu. Dodać jogurt naturalny.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/02.12.2010 21:39
nie działa jest to substytut kremu z pomidorów