Grecka zupa rybna

Poznaj smak greckiej zupy
/ 16.02.2012 12:23
Składniki:
- 1 kg ryby
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 łodygi selera i pół bulwy
- oliwa
- sól i pieprz
- 1 jajko
- liść laurowy
- natka pietruszki
- cytryna

Rybę sprawić, pokroić, posolić. Warzywa pokroić, z pomidorów zdjąć skórkę, usunąć pestki. Zagotować 1,5 l wody, wrzucić warzywa i przyprawy, wlać oliwę, gotować 25 minut na małym ogniu. Włożyć rybę, gotować 15 minut, wyjąć. Ubite jajko wymieszać z sokiem z cytryny, mieszając wlać do zupy, przyprawić, posypać natką, zalać ułożoną na talerzach rybę.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)