Chłodnik pomidorowy

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem.
/ 22.07.2013 11:20

Składniki

  • 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak
  • 1 świeży ogórek
  • 1 papryka świeża czerwona
  • 1 papryka świeża żółta
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml białego wina
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz, cukier do smaku

 

Chłodnik pomidorowy

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)