POLECAMY

Chłodnik mazowiecki

Wziąć jednakową i1ość śmietany kwaśnej i soku ogórkowego i wymieszać.

Składniki

  • liście z 2 - 3 buraków ćwikłowych
  • 15 - 20 dag cielęciny
  • szklanka kwaśnej śmietany

  • szklanka soku z kiszonych ogórków
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 - 3 jaja
  • szczypior
  • kopere
  • sól, pieprz
  • łyżka octu

Sposób przygotowania

Wziąć jednakową i1ość śmietany kwaśnej i soku ogórkowego i wymieszać..

Ugotować botwinę z kilku buraków w wodzie z łyżką octu, posiekać, dodać do śmietany i rozmieszać.

Ugotować jaja na twardo, pokroić w ćwiartki, jeden kwaszony ogórek pokroić w kostkę, wziąć odrobinę pokrojonej drobno zimnej pieczeni cielęcej i dodać to wszystko z solą i pieprzem do chłodnika.

Na końcu posiekać szczypiorek i kopereki i wsypać na chłodnik.wstawić do lodówki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)