Jak smażyć cebulę z czosnkiem?
Jak smażyć cebulę z czosnkiem?15 lat temu
Aby pisać i czytać, najpierw trzeba nauczyć się liter. Aby startować w wyścigach kolarskich, najpierw trzeba wiedzieć, jak złapać równowagę na rowerze. A aby ugotować dobrą potrawę, najpierw trzeba dowiedzieć się, od jakich podstaw zależy dobry smak! Czytaj więcej
Jak smażyć omlety?
Jak smażyć omlety?15 lat temu
Omlet może być prosty jak jajecznica i wykwintny jak francuska kuchnia. Może też mieć tyle tajemnic, co Mata Haari, i stać się oczywisty jak abecadło. Wszystko zależy od twojej wyobraźni. Czytaj więcej
Deglasowanie, czyli jak wybrać smak spod mięsa?
Deglasowanie, czyli jak wybrać smak spod mięsa?15 lat temu
Smak tkwi nie tylko w smażonym mięsie. Zostaje również na patelni. Dowiedz się, jak nie marnować ani grama z tego, co najlepsze! Czytaj więcej
Ciasto do głębokiego smażenia
Ciasto do głębokiego smażenia15 lat temu
Nawet jeśli nie szata zdobi tego, kogo okrywa, to w przypadku smażonych w głębokim oleju pasków mięsa powiedzenie to może okazać się nieprawdą. Dlaczego? Bo ich szatą jest pyszne ciasto! Czytaj więcej
Jak zrobić idealną jajecznicę?
Jak zrobić idealną jajecznicę?15 lat temu
Jajecznica jajecznicy nierówna. Nie wystarczy wrzucić kilku jajek na patelnię, pomieszać i poczekać, aż się zetną. Przecież nie chodzi tylko o to, aby zaspokoić poranny głód. Bo jeśli przy okazji możemy zaserwować sobie odrobinę prawdziwej przyjemności, to dlaczego rezygnować z naprawdę udanego początku dnia? Czytaj więcej
Jak zrobić karmel? - prosty sposób
Jak zrobić karmel? - prosty sposób15 lat temu
Masz ochotę na coś wyjątkowo słodkiego? A może szukasz pysznego dodatku do owocowej potrawy? Dowiedz się, jak zrobić karmel! Czytaj więcej
Jak uprażyć orzechy?
Jak uprażyć orzechy?15 lat temu
Uwielbiam chodzić po krakowskim rynku, gdy stoją tam stragany. Można wówczas dostać prażone, świeżutkie i ciepłe orzechy, w miodowej lub karmelowej otoczce. Czasami, gdy szczególnie za nimi zatęsknię, stawiam sobie krakowski rynek we własnej kuchni. Czytaj więcej
Czy można smażyć na maśle orzechowym
Czy można smażyć na maśle orzechowym15 lat temu
Choć łatwo go znaleźć na półkach sklepowych, to stoi raczej w kącie, jak nieśmiałe dziecko w przedszkolu. A przecież w każdym dziecku tkwi ogromny potencjał! Czytaj więcej
Smażymy owoce
Smażymy owoce15 lat temu
Patelnia to miejsce nie tylko dla warzyw i mięs. Świetnie czują się na niej również owoce. Zarówno w roli dodatku do mięs, jak i deserowych ozdób. Czytaj więcej
Jak zrobić chutney?
Jak zrobić chutney?15 lat temu
To gęsty sos z kawałkami owoców i warzyw, z dodatkiem m.in. rodzynek, czosnku, cebuli, musztardy i octu. Może być albo bardzo ostry, albo słodki. Jak kobieta. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA