Kuchnia koali, czyli kilka porad w sprawie liści
Kuchnia koali, czyli kilka porad w sprawie liści15 lat temu
Jako danie główne, składnik sałatki lub przyprawa – liście w kuchni to neverending story. Czytaj więcej
Rozgotowane warzywa? Bez paniki
Rozgotowane warzywa? Bez paniki15 lat temu
Każdemu zdarzyło się coś przegapić. Na przykład to, że nasze warzywa powinniśmy byli wyjąć jakieś 15 minut temu z garnka. Marchewka, pietruszka lub kalafior – przy najdrobniejszym poruszeniu rozpadają się. I co teraz z nimi zrobić? Czytaj więcej
Na czym polega blanszowanie?
Na czym polega blanszowanie?15 lat temu
Blanszowanie polega na poddaniu produktów krótkotrwałemu działaniu wrzątku lub gorącej pary. Czytaj więcej
W jaki sposób ugotować szybko brokuły?
W jaki sposób ugotować szybko brokuły?15 lat temu
Chrupkie lub miękkie – oto dwa sposoby na szybkie gotowanie brokuł. Czytaj więcej
Czy trzeba obierać ziemniaki?
Czy trzeba obierać ziemniaki?15 lat temu
Nie wszyscy lubią obieranie ziemniaków. Nie jest to jednak powód do zmartwień, bo okazuje się, że obieraczka nie zawsze musi być potrzebna. Czytaj więcej
Na pomoc zupie bez smaku
Na pomoc zupie bez smaku15 lat temu
Ugotowałaś zupę, która niby ma wszystko, czego potrzeba, a jednak brakuje jej smaku? Dowiedz się, jak można ją uratować. Być może któraś z poniższych sztuczek okaże się kołem ratunkowym na twojej proszonej kolacji. Czytaj więcej
Sposób na zupę-krem
Sposób na zupę-krem15 lat temu
Zupę krem można zrobić prawie z każdego warzywa. Jest to bardziej metoda podawania i wydobywania smaku warzywnego w potrawie, niż konkretny rodzaj kuchni. Ma ona jednak wielu zwolenników. Czytaj więcej
Klarowny sposób na rosół
Klarowny sposób na rosół15 lat temu
Jeśli mowa o klarownym rosole to kluczem do sukcesu jest temperatura wody i czas gotowania. W tym właśnie tkwi cały sekret idealnego, domowego rosołu. Czytaj więcej
Co trzeba wiedzieć o sosach
Co trzeba wiedzieć o sosach15 lat temu
Każda kobieta i większość mężczyzn wie, że dodatki potrafią diametralnie odmienić wygląd. Świetny pasek lub dobra muszka bywają punktem centralnym kreacji, choć przecież nie zakrywają nam ciała. Podobnie jest z sosami – nie najemy się nimi, ale dobrze przyrządzone będą stanowić koronę potraw. Czytaj więcej
W jaki sposób parzyć łososia?
W jaki sposób parzyć łososia?15 lat temu
Mięso ryb jest zazwyczaj bardzo delikatne i wymaga znacznie mniej czasu na przygotowanie, niż inne mięsa. Można je gotować na parze, gotować w bulionie, smażyć, piec, grillować, ale także po prostu parzyć. Sprawdź w jaki sposób to zrobić. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA