Piekarnik dobry do duszenia potraw
Piekarnik dobry do duszenia potraw14 lat temu
Czasem wygodniej jest udusić mięso czy gołąbki w piekarniku, niż w garnku. Dotyczy to zwłaszcza potraw, które pod wpływem bulgoczącego płynu mogą się rozpaść. Czytaj więcej
Co trzeba wiedzieć o sufletach?
Co trzeba wiedzieć o sufletach?14 lat temu
Podajemy je zawsze na ciepło, zaraz po przyrządzeniu. Są bardzo wrażliwe na zmiany temperatur, więc dowiedz się, czego nie robić, by nasz suflet nie opadł i wyglądał zachwycająco także przy podaniu go gościom. Czytaj więcej
Jak zrobić kwaszoną cukinię?
Jak zrobić kwaszoną cukinię?14 lat temu
Nie tylko kwaszone ogórki, nie tylko zakwas z buraków – niech na naszych stołach zagości również kwaszona cukinia. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do zimnych mięs lub intrygujący składnik sałatki. A pracy przy niej prawie tyle, co nic. Czytaj więcej
Jaki alkohol podawać do deserów?
Jaki alkohol podawać do deserów?14 lat temu
Jeśli decydujemy się na podawanie alkoholu do deserów, nie serwujmy czerwonego wina, które piliśmy do obiadu. Czytaj więcej
Jak pokroić kurczaka?
Jak pokroić kurczaka?14 lat temu
Krojenie kurczaka nie musi być wcale skomplikowane. Oto kilka sposobów, jak uniknąć blamażu. Czytaj więcej
Kolejność potraw i organizacja stołu
Kolejność potraw i organizacja stołu14 lat temu
Co zrobić, gdy nasi goście czekają na obiad, a tu nie wszystko jeszcze gotowe? Skorzystajmy z doświadczenia naszych prababek – prawdziwych mistrzyń domowych przyjęć. Czytaj więcej
10 kroków do sukcesu w chińskiej kuchni
10 kroków do sukcesu w chińskiej kuchni14 lat temu
Najważniejsze rzeczy w chińskiej kuchni to dobrze rozgrzany wok i ostry nóż. A co jeszcze trzeba o niej wiedzieć? Czytaj więcej
Jak podawać potrawy na talerzu?
Jak podawać potrawy na talerzu?14 lat temu
Podawanie potraw na półmiskach jest wygodne, ale urodę dania łatwiej wyeksponować, gdy na talerzu stworzymy kompozycję. Czytaj więcej
Jak upiec szynkę?
Jak upiec szynkę?14 lat temu
Szynka pieczona w skórce, najlepiej z kością - oto prawdziwa klasyka polskiej kuchni. Dla ułatwienia - kość możemy sobie darować. Ale jeśli znajdziemy w sklepie mięsnym szynkę wieprzową ze skórką, nie wahajmy się jej kupić. Czytaj więcej
Robimy pieróg z ziemniaków
Robimy pieróg z ziemniaków14 lat temu
Znudziłaś się już ziemniaczanym puree? Jeśli tak, zrób sobie ziemniaczany pieróg. To pyszna, prosta i elegancka potrawa, która doskonale zastąpi nudne ziemniaki na twoim talerzu. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA