Istnieje tyle rodzajów risotto co pomysłów pod bujnymi czuprynami spalonych słońcem Włochów. W wiesz.jak podpowiadamy jak zrobić risotto klasyczne, które następnie można łączyć z innymi dodatkami.
Czytaj więcej
Cukier, choć znany od wieków, traktowany był niegdyś jak lekarstwo i sprzedawano go w aptekach. Już wówczas jednak doceniano jego właściwości konserwujące. Wielka królowa angielska – Elżbieta I – tak lubiła cukier, że aż sczerniały jej zęby.
Czytaj więcej
Jak długo robi się konfitury owocowe? Niektóre są gotowe w 10 minut, inne gotuje się wielokrotnie w ciągu trzech dni. Wszystko zależy od metody i rodzaju owoców z jakich chcemy przygotować konfitury.
Czytaj więcej
Każdemu zdarzyło się coś przegapić. Na przykład to, że nasze warzywa powinniśmy byli wyjąć jakieś 15 minut temu z garnka. Marchewka, pietruszka lub kalafior – przy najdrobniejszym poruszeniu rozpadają się. I co teraz z nimi zrobić?
Czytaj więcej
Nie wszyscy lubią obieranie ziemniaków. Nie jest to jednak powód do zmartwień, bo okazuje się, że obieraczka nie zawsze musi być potrzebna.
Czytaj więcej
Ugotowałaś zupę, która niby ma wszystko, czego potrzeba, a jednak brakuje jej smaku? Dowiedz się, jak można ją uratować. Być może któraś z poniższych sztuczek okaże się kołem ratunkowym na twojej proszonej kolacji.
Czytaj więcej