Jak gotować risotto
Jak gotować risotto15 lat temu
Istnieje tyle rodzajów risotto co pomysłów pod bujnymi czuprynami spalonych słońcem Włochów. W wiesz.jak podpowiadamy jak zrobić risotto klasyczne, które następnie można łączyć z innymi dodatkami. Czytaj więcej
Do czego gotowane cytryny?
Do czego gotowane cytryny?15 lat temu
Rzadko kiedy słyszy się o gotowanych cytrynach, stanowić mogą one jednak doskonały dodatek do kurczaka, ryb lub sałatek. Czytaj więcej
Konfitura z cukrem żelującym i w wersji tradycyjnej
Konfitura z cukrem żelującym i w wersji tradycyjnej15 lat temu
Cukier, choć znany od wieków, traktowany był niegdyś jak lekarstwo i sprzedawano go w aptekach. Już wówczas jednak doceniano jego właściwości konserwujące. Wielka królowa angielska – Elżbieta I – tak lubiła cukier, że aż sczerniały jej zęby. Czytaj więcej
Jak przygotować konfitury owocowe?
Jak przygotować konfitury owocowe?15 lat temu
Jak długo robi się konfitury owocowe? Niektóre są gotowe w 10 minut, inne gotuje się wielokrotnie w ciągu trzech dni. Wszystko zależy od metody i rodzaju owoców z jakich chcemy przygotować konfitury. Czytaj więcej
Kuchnia koali, czyli kilka porad w sprawie liści
Kuchnia koali, czyli kilka porad w sprawie liści15 lat temu
Jako danie główne, składnik sałatki lub przyprawa – liście w kuchni to neverending story. Czytaj więcej
Rozgotowane warzywa? Bez paniki
Rozgotowane warzywa? Bez paniki15 lat temu
Każdemu zdarzyło się coś przegapić. Na przykład to, że nasze warzywa powinniśmy byli wyjąć jakieś 15 minut temu z garnka. Marchewka, pietruszka lub kalafior – przy najdrobniejszym poruszeniu rozpadają się. I co teraz z nimi zrobić? Czytaj więcej
Na czym polega blanszowanie?
Na czym polega blanszowanie?15 lat temu
Blanszowanie polega na poddaniu produktów krótkotrwałemu działaniu wrzątku lub gorącej pary. Czytaj więcej
W jaki sposób ugotować szybko brokuły?
W jaki sposób ugotować szybko brokuły?15 lat temu
Chrupkie lub miękkie – oto dwa sposoby na szybkie gotowanie brokuł. Czytaj więcej
Czy trzeba obierać ziemniaki?
Czy trzeba obierać ziemniaki?15 lat temu
Nie wszyscy lubią obieranie ziemniaków. Nie jest to jednak powód do zmartwień, bo okazuje się, że obieraczka nie zawsze musi być potrzebna. Czytaj więcej
Na pomoc zupie bez smaku
Na pomoc zupie bez smaku15 lat temu
Ugotowałaś zupę, która niby ma wszystko, czego potrzeba, a jednak brakuje jej smaku? Dowiedz się, jak można ją uratować. Być może któraś z poniższych sztuczek okaże się kołem ratunkowym na twojej proszonej kolacji. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.