Robimy pyszne tarty na słodko
Robimy pyszne tarty na słodko14 lat temu
Świat tart i tartinek (czyli małych tart) to świat ogromny. A im go lepiej poznajesz, tym robi się smaczniej. Trzeba tylko odkryć kilka słodkich tajemnic. Czytaj więcej
Jak zrobić lizaki lodowe?
Jak zrobić lizaki lodowe?14 lat temu
Lodowe lizaki ugaszą w lecie twoje pragnienie i dostarczą mnóstwo zabawy. Jak samodzielnie zrobić lizaki lodowe? Czytaj więcej
Co trzeba wiedzieć o mrożeniu kalafiora?
Co trzeba wiedzieć o mrożeniu kalafiora?14 lat temu
Zdarzyło ci się, że musisz nagle wyjechać, a na półce w kuchni leży piękny, biały kalafior, który po twoim powrocie będzie już tylko zwiędniętym kalafiorem? Nie martw się – jest sposób na to, aby zachował kolor. Co musisz wiedzieć o mrożeniu kalafiora? Czytaj więcej
Jak upiec domowy chleb?
Jak upiec domowy chleb?14 lat temu
Pieczenie chleba kojarzy się albo z pracochłonnymi przygotowaniami, albo z koniecznością posiadania specjalnego urządzenia. Ale jest taki sposób, który wymaga tylko 15 minut przygotowań i odrobinę cierpliwości później, a chleb wychodzi przepyszny! Czytaj więcej
Jak piec banany?
Jak piec banany?14 lat temu
Gdy już kompletnie nie masz sił na robienie czegokolwiek w kuchni, ale jesteś trochę głodna – to sięgnij po banana. Zanim go jednak otworzysz, wpierw otwórz coś innego… Czytaj więcej
Jak smażyć kapary?
Jak smażyć kapary?14 lat temu
Kapary to solone i marynowane pąki krzewów kaparowych. W większości przypadków pełnią funkcję pikantnych i słonych nut smakowych w sałatkach, sosach maślanych lub sosach vinaigrette. Ale kapary świetnie smakują również, gdy się je usmaży. Czytaj więcej
Przed grillowaniem doprowadź mięso do temperatury pokojowej
Przed grillowaniem doprowadź mięso do temperatury pokojowej14 lat temu
Ten sam kawałek mięsa wyjęty prosto z lodówki i ogrzany do temperatury pokojowej usmaży się w różnym czasie. Inaczej będzie też smakować. Czytaj więcej
Jak smażyć hamburgery?
Jak smażyć hamburgery?14 lat temu
Jeśli raz na jakiś czas zrobisz domowe hamburgery, twoja rodzina i goście będą szczerze zachwyceni. Domowe hamburgery bowiem, w Małopolsce nazywane krakowską bułką, to kulinarny evergreen. Czytaj więcej
Smażenie w głębokim tłuszczu – ważne rady
Smażenie w głębokim tłuszczu – ważne rady15 lat temu
Oto kilka ważnych porad dotyczących smażenia w głębokim tłuszczu. Czytaj więcej
Jak smażyć pomidory na oliwie?
Jak smażyć pomidory na oliwie?15 lat temu
Znacie film „Smażone, zielone pomidory”? To wspaniała historia o sile damskich charakterów, poszukiwaniu własnej tożsamości i smaku amerykańskiej kuchni. Czy chcecie poznać ich tajemnicę? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA