Jak zrobić karmel? - prosty sposób
Jak zrobić karmel? - prosty sposób15 lat temu
Masz ochotę na coś wyjątkowo słodkiego? A może szukasz pysznego dodatku do owocowej potrawy? Dowiedz się, jak zrobić karmel! Czytaj więcej
Jak uprażyć orzechy?
Jak uprażyć orzechy?15 lat temu
Uwielbiam chodzić po krakowskim rynku, gdy stoją tam stragany. Można wówczas dostać prażone, świeżutkie i ciepłe orzechy, w miodowej lub karmelowej otoczce. Czasami, gdy szczególnie za nimi zatęsknię, stawiam sobie krakowski rynek we własnej kuchni. Czytaj więcej
Czy można smażyć na maśle orzechowym
Czy można smażyć na maśle orzechowym15 lat temu
Choć łatwo go znaleźć na półkach sklepowych, to stoi raczej w kącie, jak nieśmiałe dziecko w przedszkolu. A przecież w każdym dziecku tkwi ogromny potencjał! Czytaj więcej
Smażymy owoce
Smażymy owoce15 lat temu
Patelnia to miejsce nie tylko dla warzyw i mięs. Świetnie czują się na niej również owoce. Zarówno w roli dodatku do mięs, jak i deserowych ozdób. Czytaj więcej
Jak smażyć naleśniki
Jak smażyć naleśniki15 lat temu
Można je smażyć na oleju, można na smalcu, można też na maśle. Ale jeśli nie chcemy, żeby ociekały tłuszczem, po prostu go nie używajmy. Czytaj więcej
Jak zrobić pyszne, domowe kotlety mielone?
Jak zrobić pyszne, domowe kotlety mielone?15 lat temu
Wieczny, bo smaczny, zestaw obiadowy – ziemniaki, kotlety mielone i buraczki ćwikłowe. Wiem, że to banał. Ale skoro największe prawdy są banalne, to czy tego samego nie można powiedzieć o najlepszych obiadach? Czytaj więcej
Jak smażyć bekon?
Jak smażyć bekon?15 lat temu
Chrupiący płat boczku na patelni i jajko sadzone – oto sycące śniadanie w iście amerykańskim stylu! Czytaj więcej
Jak zrobić fondue?
Jak zrobić fondue?15 lat temu
Po raz pierwszy w życiu jadłam fondue w Szwajcarii, na wysokości 2000 metrów npm. W małej, rodzinnej restauracyjce. Jej właściciele kupowali ser na to danie od swoich sąsiadów. Do tej pory pamiętam ten smak. I psa siedzącego w sali, bacznie przyglądającego się wszystkim gościom. Czytaj więcej
Jak zrobić dobry smalec?
Jak zrobić dobry smalec?15 lat temu
Choć smalec nie należy do podstaw zdrowej kuchni, od czasu do czasu warto go spróbować. Sprawdza się też nieźle jako „spowalniacz” podczas procesu wchłaniania przez organizm alkoholu. Podawać go można do różnego rodzaju wytrawnych wódek, z pieczywem. Czytaj więcej
Jak przygotować kwiatową tempurę?
Jak przygotować kwiatową tempurę?15 lat temu
Tempura to rodzaj lekkiego ciasta, w którym obtacza się różnego rodzaju smakołyki i smaży na głębokim tłuszczu. Jadalne kwiaty idealnie pasują do tego zestawienia, ponieważ ciasto na tempurę jest delikatne, tak jak one. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.