Faszerowana papryka

Faszerowana papryka idealna na fazę tłuszczową MM.

Faszerowana papryka

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

 

  • 2 papryki

    Faszerowana papryka

  • 200 g mięsa mielonego drobiowego
  • 20 dkg pieczarek
  • czosnek
  • cebula
  • pomidor
  • ser żółty
  • oregano, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z pokrojoną w kostkę cebulką podsmażamy chwilę na patelni teflonowej. Następnie podduszamy pieczarki pokrojone w kostkę. Mięso mieszamy z pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami, pokrojonym w kostkę pomidorem (bez skóry) i startym serem.

Z papryki usuwamy gniazda nasienne i faszerujemy farszem, układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy ok. 35 minut w piekarniku o temp. 180 stopni.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)