Kotlet de volaille - krok po kroku

Mimo wyszukanej nazwy to szybkie, proste w przygotowaniu danie. My polecamy wersję z natką, ale może być też z plastrem sera lub tylko z masłem.

ładowanie... dania główne, kotlety, de volaille
fot. A. Rogalski

Kotlet de volaille - krok po kroku

Przygotowanie: 30 min
Porcja: 420 kcal
Koszt porcji: 4,30 zł

Przepis na 2 porcje de volaille:

  • dwie piersi kurczaka
  • pęczek natki pietruszki
  • plaster masła o grubości 1 cm, ukrojony wzdłuż dłuższego boku kostki
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki mąki
  • szklanka bułki tartej
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • olej

dania główne, kotlety, de volaille dania główne, kotlety, de volaille dania główne, kotlety, de volaille dania główne, kotlety, de volaille
Pani domu
Oceń zdjęcie 6 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Opinie
Gość2013.05.24 10:45
de volaille to moje ulubione danie
Gość2013.05.24 10:45
Kotlety de volaille rządzą w mojej rodzinie na każdej imprezie
Gość2013.05.24 10:45
kotlet de volaille jest extra, bardzo dobry mi ostatnio wyszedł
Raport specjalny
Video tygodnia
Pyszne spaghetti ze szpinakiem