GreenPan – nowoczesne patelnie do smażenia i pieczenia

Belgijska firma GreenPan zaproponowała zdrową alternatywę dla dotychczasowych powierzchni tzw. non-stick
/ 05.03.2012 06:03
Patelnie GreenPan mają opatentowaną ceramiczną powłokę Thermolon, która jest bezpieczna dla zdrowia i przyjazna dla środowiska, nie zawiera bowiem szkodliwych substancji PTFE i PFOA. Thermolon zapobiega przywieraniu potraw oraz jest bardzo odporny na wysokie temperatury i zarysowania.

Dno patelni jest wykonane z kutej stali, korpus z anodyzowanego aluminium. Stalowe rączki mają  silikonowe wypełnienie, dzięki czemu nie nagrzewają się.  Patelnie wytrzymują  temperaturę do 450 st. C, można więc w nich zapiekać potrawy w piekarniku rozgrzanym do 250 st. C. Patelnie są przystosowane do różnych rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych. Dodatkową zaletą patelni GreenPan jest łatwość ich mycia - wystarczy wilgotna ściereczka i odrobina płynu.  

Więcej na www.interiore.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)