Mąka lniana pełnotłusta złota bioQlinar
Mąka lniana powstaje poprzez zmielenie prażonych nasion lnu złotego ekologicznego. Wyjątkowa technologia przemiału sprawia, że powstaje produkt o bardzo długim terminie przydatności potwierdzonym badaniami laboratoryjnymi.
Taka mąka jest bogatym źródłem kwasów Omega 3 (18,9% tłuszczu całkowitego)1 i Omega 6 (51,1% tłuszczu całkowitego), ma wysoką zawartość tłuszczu (38,4%) i wyróżnia się wysokim poziomem błonnika (30,1%). Może być wykorzystywana przed osoby stosujące dietę KETO.2 Możemy ją wykorzystać w kuchni na wiele sposobów – jako panierkę do drobiu, ryb czy warzyw lub jako świetny dodatek do wypieków czy naleśników. Zastosowań jest naprawdę wiele.
fot. Materiały prasowe
Mąka łubinowa bioQlinar
Taką mąkę uzyskuje się poprzez bardzo drobne zmielenie prażonych nasion słodkiego łubinu ekologicznego z polskich pól. Mąka łubinowa ma bardzo dużo białka (ok. 30%) oraz tak cennego dla nas błonnika (34,6%). Wyróżnia ją słodki smak, zatem doskonale nada się do wypieku pieczywa oraz słodkich ciast, a także do gofrów, ciastek i deserów. Można jej także użyć przy pieczeniu chleba jako zastępnik do 15% mąk zbożowych.
Jeśli potrzebujesz inspiracji i chcesz się dowiedzieć, od czego zacząć korzystanie z alternatywy dla tradycyjnej mąki, to zajrzyj na stronę www.bioqlinar.pl/bio, która zawiera inspirujące filmiki z prostymi i smacznymi przepisami przygotowanymi przez kucharza i ambasadora marki – Sebastiana Gołębiewskiego. Sprawdź różne rodzaje mąk BIO i wybierz swoją ulubioną, która na zawsze zagości w Twojej kuchni.
Odkryj pyszną stronę produktów BIO!
1. M. Dąbrowska-Bender i D. Mirowska-Guzel (2015), Żywienie chorych na stwardnienie rozsiane – przegląd piśmiennictwa, Polski Przegląd Neurologiczny, 11(3), s. 138.
2. https://journals.viamedica.pl/forum_medycyny_rodzinnej/article/view/47683/37349 (dostęp: 20.07.2024)
Współpraca reklamowa