Elizabeth Hurley fot. ONS

Elizabeth Hurley poleca: Batoniki musli

Aktorka jest fanką zdrowego jedzenia. Prowadzi farmę z organiczną żywnością, reklamuje też dietetyczne przekąski, w tym owsiane batoniki.
/ 23.09.2011 05:28
Elizabeth Hurley fot. ONS
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka posiekanych bakalii (rodzynek, moreli i żurawiny)
- 1/2 kostki masła
- 1/2 szklanki miodu
- 1/3 szklanki brązowego cukru

Sposób wykonania:
1. Płatki praż na patelni na małym ogniu przez 10 minut, aż się zezłocą. Przełóż je do miski, a gdy ostygną, wymieszaj z bakaliami.

2. Masło, miód i cukier podgrzewaj w garnku do czasu, aż cukier całkiem się rozpuści i całość nabierze karmelowego koloru. Dodaj płatki i bakalie, wymieszaj i przełóż na wyłożoną papierem blachę. Wyrównaj wierzch i włóż do lodówki. Po paru godzinach wyjmij i pokrój na batoniki.

Kulinarne inspiracje - forum >>
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)