Anna Paquin fot. ONS

Bakłażanowe tapas

„Kiedy mam czas, przyrządzam... sto dań z bakłażana, m.in. moje ulubione bakłażany faszerowane serkiem”, mówi gwiazda.
/ 30.08.2013 14:11
Anna Paquin fot. ONS

Składniki:

  • średni bakłażan
  • oliwa ziołowo-czosnkowa
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 100 g serka Philadelphia
  • żółte pomidory koktajlowe
  • ząbek czosnku
  • opakowanie macy
  • świeże oregano
  • parmezan

Sposób wykonania:


  1. Bakłażan umyj i pokrój w plasterki. Posyp je solą i odstaw na kwadrans, żeby się „spociły”. Następnie wytrzyj z nich sok, oprósz pieprzem i skrop oliwą. Zgrilluj.
  2. Ciepłe plasterki bakłażana posmaruj z jednej strony serkiem i złóż na pół. Ułóż na kawałku macy. Wierzch udekoruj pomidorkiem koktajlowym (uprzednio podsmażonym z czosnkiem), gałązką oregano i szczyptą parmezanu.

Kulinarne inspiracje - forum >>