POLECAMY

Roladki wołowe

Obraną cebulę posiekać i przyrumienić na maśle. Dodać pokrojone papryki. Dusić, aż warzywa się zeszklą. Mięso rozbić tłuczkiem. Natrzeć olejem, oprószyć przyprawą, posmarować koncentratem. Na każdym plastrze ułożyć porcję duszonych warzyw.

Składniki

  • 4 kotlety wołowe (po 150 g)
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona

  • 70 g koncentratu z pomidorów
  • 4 łyżki masła
  • 3 cebule
  • 1/4 l bulionu mięsnego
  • 1/4 śmietany
  • łyżka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • przyprawa do mięsa wołowego

Sposób przygotowania

Obraną cebulę posiekać i przyrumienić na maśle. Dodać pokrojone papryki. Dusić, aż warzywa się zeszklą. Mięso rozbić tłuczkiem. Natrzeć olejem, oprószyć przyprawą, posmarować koncentratem. Na każdym plastrze ułożyć porcję duszonych warzyw. Mięso ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące i smażyć na pozostałym oleju ze wszystkich stron. Dodać bulion i dusić pod przykryciem, na małym ogniu. Pozostałe warzywa i resztę koncentratu wymieszać ze śmietaną. Dodać do potrawy, gdy mięso będzie już miękkie.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)