Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 tortille,
- 2 łyżki sosu pomidorowego,
- cebula,
- dowolna wędlina,
- duży pomidor,
- szczypiorek do dekoracji,
- sól i pieprz,
- przyprawa do pizzy,
- 150 g tartego sera żółtego.
Przygotowanie:
Idealne ciasto na pizzę może być prawdziwym wyzwaniem, więc jeśli chcesz przygotować szybką pizzę, wykorzystaj tortillę. To naprawdę ekspresowa propozycja, która sprawdzi się zarówno na lekki obiad, jak i kolację, ale także jako zdrowa, szybka przekąska.
Zamiast tortilli możesz wykorzystać też ciasto francuskie i upiec gotową pizzę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nastaw na 180 stopni.
- Cebulę pokrój w piórka, a przecier pomidorowy wymieszaj z przyprawami.
- Tak przygotowany sos wyłóż na placki z tortilli, a następnie posyp całość serem.
- Dodaj cebulę i pokrojone w plasterki pomidory.
- Całość możesz jeszcze raz posypać przyprawami. Następnie wstaw do piekarnika na ok. 10-15 minut.
- Kiedy ser się rozpuści, wyjmij pizze z piekarnika i udekoruj szczypiorkiem.
- Pizza z tortilli świetnie smakuje samodzielnie albo z sosem czosnkowym.
Czytaj także:
Pizza z patelni
Keto pizza
Pizza bezglutenowa