Makaron „Ryż” z julien

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki.
/ 08.07.2013 11:33

Składniki

  • Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g

    Makaron „Ryż” z julien

  • marchewka – 2 sztuki
  • seler – 1 sztuka
  • por – 1 sztuka
  • szczypior – ½ pęczka
  • czosnek – 4 ząbki
  • natka pietruszki – ½ pęczka
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)