Gulasz sojowy

Ugotować kotlety sojowe w wywarze z kostki warzywnej z dodatkiem suszonych warzyw i pokroić. W wodzie po kotletach ugotować opłukany uprzednio ryż. Gotować do czasu, aż większość wywaru wyparuje.
/ 12.06.2007 15:48

Składniki
1 paczka suchych kotletów sojowych
1 szklanka ryżu
3 cebule
3 pomidory
1/2 świeżej papryki
3 łyżki suszonych warzyw
1 kostka warzywna
2 łyżki sosu sojowego ciemnego

Sposób przygotowania
Ugotować kotlety sojowe w wywarze z kostki warzywnej z dodatkiem suszonych warzyw i pokroić. W wodzie po kotletach ugotować opłukany uprzednio ryż. Gotować do czasu, aż większość wywaru wyparuje.

Przysmażyć na patelni potrojone w kostkę warzywa, tak samo postąpić z pokrojonymi sojowymi kotletami. Połączyć soję z warzywami i razem dusić na patelni z przyprawami i sosem sojowym. Dodać do ryżu. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować jeszcze chwilę.